Holsloot – In dorpshuis De Linden in Holsloot werd de opbrengst op dit moment van de actie ‘Lopen voor Lidy’ bekendgemaakt: 18.662 euro. Dat mooie bedrag was reden voor een luid applaus. Het is nu nog een week mogelijk om te doneren via de actiepagina van de familie Gunnewiek en op de actiepagina van de gemeenteraad.

Initiatiefnemer Sandra Katerberg en Erik Holties, die meteen zijn hulp aanbood, spraken de aanwezigen toe in het dorpshuis. Niet alleen zij, maar ook alle deelnemers hebben uit de grond van hun hart deelgenomen aan de actie: vandaag liepen raadsleden, collegeleden, burgercommissieleden, de griffier en vele anderen etappes van het Cultuurpad. Gisteren hield de familie Klein Gunnewiek een activiteitendag voor kinderen.

“En dat is door jou, Lidy. Je bent bescheiden, betrokken en vastberaden.”

Het doel van ‘Lopen voor Lidy’ is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor Stichting ALS. Nog maar enkele maanden geleden openbaarde de ziekte zich bij Lidy Klein Gunnewiek, voormalig raadslid. Dit was aanleiding om de acties op touw te zetten door de collega-raadsleden Katerberg en Holties.

Via de actiepagina’s maakten zo’n 650 personen hun donatie over. Vandaag werd op de route Den Hool-Coevorden spontaan 500 euro gedoneerd voor de actie. Het dorpshuis in Holsloot en het Samenwerkingsverband Holsloot/Den Hool deden ook een forse duit in het zakje met respectievelijk 200 en 515 euro.

Iedereen werd hartelijk bedankt voor de inzet, maar vijf personen van de gemeente werden expliciet genoemd: Anna Wiers, Liesbeth Mennink, Alieke Wijnholds, Julia Harder en Milan Lucassen.

Tot slot las dochter Desi van Lidy Klein Gunnewiek voor wat haar moeder iedereen wilde laten weten. Voor Lidy zelf is dat helaas niet meer mogelijk. Dat zorgde ervoor, dat menigeen een traantje wegpinkte.