Jacqueline Hermes-de Bie vatte het plan op om een actiedag te houden onder het motto ‘Coevorden helpt Turkije’ op zondag 7 mei van 11.00 tot 17.00 uur. Zij benaderde samen met haar man Willem de Bie diverse partijen om medewerking te verlenen. Diverse partijen werken belangeloos mee: de totale opbrengst is voor het goede doel.

Burgemeester Renze Bergsma, wethouder Joop Slomp en de Miss Ganzenhoedster en Mini-Miss Ganzenhoedster verrichten de opening.

Goed doel

Zij kwamen in contact met Ridvan Ucar, die net over de grens in Duitsland woont. Hij is in de plaats Kuƶeytepe in Turkije bezig met het plaatsen van wooncontainers voor de slachtoffers van de aardbeving. Er werd contact gezocht met de Havenvereniging Coevorden, die graag wil medewerken net als andere organisaties en bedrijven. De actiedag vindt plaats op het terrein van de Havenvereniging aan de Morseweg, achter de milieustraat Fort Verlaat.

De ingrediënten van de dag zijn een minibraderie, springkussens en diverse muziekoptredens. Hakan Kanal van kapsalon Straq kan bezoekers voorzien van een mooi kapsel en Marilène van der Graaf gaat schminken. Er staan foodtrucks en de EHBO is present. Bovendien houdt de Havenvereniging rondvaarten.

De optredens zijn van Harm Spang, Alie Boonstra, Gerrie & Ron, Henk Voskuil, Joy Woelders en Edwin Wagensveld. Tussendoor zorgt dj Freddy voor de muziek.

Foto: alle medewerkende partijen aan de actiedag (foto: Esselien de Groot).