Dalen – De heer Gezienus Hein (82) en mevrouw Albertje (Appie) Hein-Bouws (81) zijn vandaag, donderdag 19 september, zestig jaar getrouwd. Het echtpaar uit Dalen kreeg daarom bezoek van burgemeester Bert Bouwmeester. Het werd een geanimeerd gesprek, want het echtpaar Hein kent de familie en andere bekenden van de burgemeester wel.

Hein is geboren en getogen in Meppen. Hij had er een boerderijtje aan het Westerhofsteegje. Hij was bovendien melkrijder en reed tweemaal per dag naar de melkfabriek in Zweeloo. Later werkte hij gedurende 28 jaar bij Staatsbosbeheer.

Mevrouw Hein is geboren in Groningen, maar groeide op in Oosterhesselen. Zij en haar toekomstige echtgenoot leerden elkaar kennen op de Zweelermarkt. Het paar trouwde in Oosterhesselen. Mevrouw Hein werkte bij café Deen, Mulder Mans in Wachtum en gedurende 24 jaar bij Habing, nu ‘t Wapen van Aelden.

“Wegdragen”

Het paar woonde ook nog aan de Bosrand in Meppen om vervolgens, alweer veertien jaar geleden, te verhuizen naar De Kieftenhof in Dalen. Daar wonen zij met enorm veel plezier. “Ze moeten me hier wegdragen, denk ik”, lacht de heer Hein.

Het echtpaar kreeg drie kinderen, Bea, Gerrie en Bennie. Helaas is zoon Bennie in 2011 geheel onverwacht overleden op 46-jarige leeftijd. Het paar heeft acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Huwelijksbode

Hun nazaten zorgden voor het huwelijksjubileum voor een krant, de ‘Huwelijksbode’. Daarin staan allerlei wetenswaardigheden van het paar op basis van de herinneringen van de kinderen en fraaie foto’s. Zelfs een puzzel met toepasselijke omschrijvingen en het weerbericht van 19 september 1959 zijn daarin opgenomen.

Op de foto: Het echtpaar Hein met hun kinderen Bea en Gerrie met hun respectievelijke partners André en Hans, schoondochter Judy-Ann en de burgemeester.