Holsloot – Als opmaat voor de actie ‘Lopen voor Lidy’ van de gemeenteraad van morgen, zaterdag 22 oktober, hield de familie Klein Gunnewiek vandaag een activiteitendag voor kinderen onder het motto ‘Handen ineen voor mama’. Er was gedurende de dag heel wat belangstelling.

De opbrengst van de deelname aan alle activiteiten, waaronder het enveloppenspel, en de consumpties is natuurlijk voor het goede doel: steun aan Stichting ALS. Nog maar enkele maanden geleden openbaarde de ziekte zich bij Lidy Klein Gunnewiek. Dit was aanleiding om de acties op touw te zetten.

De activiteitendag werd gehouden op bij Logeerhuis Klein Drenthe van de familie Klein Gunnewiek aan de Schoolstraat 18 in Holsloot. Ondanks haar ziekte genoot Lidy van deze dag. Met het geld kan meer onderzoek naar ALS worden gedaan. ‘Mama doet mee aan een onderzoek voor medicatie tegen ALS. Om deze onderzoeken mogelijk te maken is geld nodig. Voor mama is het onderzoek te laat om te genezen maar voor jou of iemand in je naaste kring misschien nog wel op tijd!”, aldus de familie Klein Gunnewiek. De activiteiten waren mede mogelijk dankzij bijdragen van meer dan veertig sponsors.

Routes Cultuurpad

Morgen gaan raadsleden, collegeleden en burgercommissieleden lopen voor het goede doel. Zij lopen één van de 23 routes van het Cultuurpad Coevorden van ruim 200 kilometer. Raadslid Sandra Katerberg nam het initiatief en kreeg bij het opzetten van de actie hulp van collega-raadslid Erik Holties.

De teller voor deze actie staat inmiddels al op ruim 13.000 euro.

Meelopen

Iedereen kan meelopen op een zelfgekozen route. De start is op alle locaties om 11.00 uur. De startlocaties staan in het schema onderaan dit bericht. Bij elke route staat één persoon vermeld, maar meer raadsleden en andere belangstellenden sluiten zich daarbij aan. De routes staan op www.welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

De afsluiting van de dag is om 16.30 uur in dorpshuis De Linden aan de Schoolstraat 16 in Holsloot. Daar wordt het totaalbedrag op dat moment bekendgemaakt en wordt er overhandigd aan Lidy en haar familie.

Donaties

Donaties kunnen worden gedaan via de actiepagina van de familie Gunnewiek en op de actiepagina van de gemeenteraad. Na morgen is er nog een week gelegenheid om te doneren.