Coevorden/Steenwijksmoer – De voorbereidingen voor realisering van Zonneakker De Watering tussen het Dwarspad en de N34 zijn inmiddels van start gegaan. Deze zonneakker heeft een oppervlakte van 22 hectare.

Tussen Coevorden en Steenwijksmoer is het mogelijk om in totaal 58 hectare te realiseren. Inwoners van Steenwijksmoer verzetten zich niet tegen de eerste 29 hectare, maar wel tegen nog eens zo’n oppervlakte. Een zonneakker van 58 hectare wordt daarmee wellicht de grootste van Nederland. De inwoners voerden actie, zij dienden 79 zienswijzen en een petitie met 550 handtekeningen in, maar het mocht niet baten. Alle zienswijzen werden ongegrond verklaard.

De zonneakker De Watering is een initiatief van onder meer Energiestreek (EcotecWorld) uit Coevorden en Solarfields uit Groningen. Het project is goed voor de duurzame elektriciteitsvoorziening voor zo’n 5.000 huishoudens. Het is mogelijk om aandelen te kopen in het project. Het is de bedoeling om inwoners en bedrijven in de gemeente bij het project te betrekken.