Sleen/Nieuw-Amsterdam – Albert Heijn Klaver Kortwijk, gevestigd in Sleen en Nieuw-Amsterdam, viert het negentigjarig bestaan. Een mijlpaal dus. Dat wordt uitgebreid gevierd met een spectaculair Prijzenfestival van maandag 19 tot en met zaterdag 24 september, waarbij vele grote prijzen en zelfs een minuut gratis winkelen te winnen zijn.

Autopuzzeltocht

Naast het Prijzenfestival is er een speciaal voor het jubileum ontwikkelde gratis autopuzzeltocht door de mooie omgeving van beide winkels . Die wordt gehouden op zondag 25 september. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoe laat zij starten. Onderweg staat tussen 10.00 en 16.30 uur een traktatie klaar.

Jubileumpuzzel

Voor wie liever aan de keukentafel puzzelt, heeft Albert Heijn Klaver Kortwijk een prachtige jubileumpuzzel laten ontwerpen, waarop de hoogtepunten van de omgeving een hoofdrol hebben. De puzzel telt maar liefst duizend stukjes en is vanaf maandag 19 september te koop zijn bij beide vestigingen.

Geschiedenis

Katrinus Kortwijk (90) is naar eigen zeggen “niet zozeer in de wieg gelegd” om kruidenier te worden. Hoewel zijn moeder een klein winkeltje in Veenoord had, was hij er niet zoveel te vinden. Maar het hart van zijn vrouw Annie lag wel bij de winkel. In haar jeugd had ze veel ervaring opgedaan in de slagers- en bakkerswinkel en zij zag er wel iets in om het winkeltje uit te breiden tot een kruidenierswinkel. Dit begon met een noodwinkel in Veenoord, die uitgroeide tot een waardige buurtsuper. Ondertussen werden vier dochters geboren, van wie Bea het ondernemersbloed heeft geërfd. Bea Kortwijk deelde op een dag mee: “Pap, ik wil wel voor je werken, maar dan wil ik een eigen winkel in Sleen.” Dat was het begin van de supermarkt onder de naam Kortwijk.

Tegenspoed

In 1999 werd de familie opgeschrikt door het plotselinge overlijden van Giel Klaver, de man van Bea en de vader van Susan en zoon Bas. Het enorme verdriet ging niet samen met het draaiende houden van twee winkels en om die reden werd de winkel in Veenoord verkocht.

Tegenwoordig

In Sleen zetten eerst Bea en later met Susan en Bas zich met hart en ziel in. Er werden een drogisterij, slijterij, cadeauwinkel en een lunchroom geopend. Voorheen was de winkel bij een andere winkelformule aangesloten, maar inmiddels heet de supermarkt al weer vele jaren ‘Albert Heijn Klaver Kortwijk’.

In 2017 kregen zij de kans om een Albert Heijn in Nieuw-Amsterdam over te nemen tot grote trots van Katrinus. Hij vindt het prachtig dat de naam Kortwijk weer te zien is in het tweelingdorp, waar het allemaal ooit begonnen is.