Sleen/regio – Staatsbosbeheer Zuidoost-Drenthe houdt dit jaar weer enkele vollemaanwandelingen in het Sleenerzand. De eerstvolgende vindt plaats op maandag 5 juni vanaf 22.00 uur. De wandeling van circa 4 kilometer duurt ongeveer anderhalf uur.

Onder leiding van een gids lopen de deelnemers door de veelzijdige vegetatie van dit bijzondere bosgebied. Door het ontbreken van kunstmatig licht ervaar je de natuur veel intenser. De stilte maakt je alerter op geluiden. Met een beetje geluk hoor je de roep van een bosuil of kruist een ander nachtdier je pad. De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis.

De kosten bedragen 8 euro p.p. (4 euro voor kinderen tot en met 12 jaar). De start is op de parkeerplaats Kibbelveen aan de Slenerweg tussen Noord-Sleen en Schoonoord. De route is niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Honden zijn niet toegestaan. Het is aan te raden om stevig schoeisel te dragen.

Online aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via deze link op de website van Staatsbosbeheer Zuidoost-Drenthe. Honden zijn niet toegestaan. Voor meer informatie: boswachter Jolijn Meier, 06-23872084, j.meier@staatsbosbeheer.nl.

De wandeling wordt ook gehouden op maandag 3 juli (start 22.00 uur) en dinsdag 1 augustus (start 21.30 uur. Alle activiteiten van Staatsbosbeheer in Zuidoost-Drenthe zijn te vinden via deze link.