Dalen – Onder het motto ‘Een eeuw in harmonie’ presenteerde muziekvereniging Volharding vanavond in De Spinde een fraai jubileummagazine over het honderdjarig bestaan. Albert Tempels van de jubileumcommissie overhandigde het eerste exemplaar aan burgemeester Renze Bergsma. De burgemeester feliciteerde de vereniging met het eeuwfeest en het fraaie magazine, waaraan tal van inwoners van Dalen meewerkten.

Het magazine wordt deze week huis aan huis verspreid in Dalen, Dalerveen en Stieltjeskanaal. Na het uitbrengen van het magazine is de eerstvolgende activiteit in het kader van het eeuwfeest een optreden van salon- en dansorkest Decadentia op zondag 22 januari vanaf 14.00 uur in De Baander in Dalen. De entree is gratis.

In het magazine is veel te lezen over de historie van Volharding, waarbij oude foto’s zijn opgenomen, en er zijn diverse interviews gehouden. Onder meer komt Tini Naber (93) aan het woord. Haar inmiddels overleden man Albert was maar liefst zeventig jaar lid van Volharding.

Volharding heeft dit jaar een extra vol programma met fraaie concerten, zoals een groot jubileumconcert met medewerking van Daler Voices op zaterdag 13 mei in de sporthal in Dalen. De jubileumreceptie is op zaterdag 22 april in De Baander.