Verkeer baart zorgen rond nieuwe school

Verkeer baart zorgen rond nieuwe school

Coevorden – In het gemeentehuis werd vanavond het wensbeeld voor Holwert-Midden met onder andere de nieuwbouw van De Nieuwe Veste gepresenteerd. Er was grote belangstelling voor de plannen.

Liesbeth Bijvoet leidde de avond. Zij is projectmanager voor De Nieuwe Veste en revitalisering van Holwert-Midden vanuit de Antea Group (voorheen Oranjewoud). Na haar inleiding gaf stedenbouwkundige Shyam Khandekar een inkijkje in de plannen. Khandekar is al sinds 2001 betrokken bij Coevorden als maker van het wensbeeld voor de binnenstad. Hij benadrukte, dat het gaat om een wensbeeld, waarbij de uiteindelijke uitvoering nog niet duidelijk is. Wel is het streven erop gericht om in 2025 de school klaar te hebben.

Khandekar wees op het spoor, dat ervoor zorgde dat een deel van de vesting Coevorden werd afgesneden van de binnenstad. Het spoor ligt er overigens al sinds het einde van de negentiende/begin twintigste eeuw. “Daardoor is het kenmerk van de vestingstad beschadigd. Het ontbrekende deel van de vestinggracht kunnen we met de plannen herstellen.”

Hij toonde beelden, waarop een gebouw is ingetekend. Dat is slechts om een beeld te geven van de plek, omdat nog een keuze voor een architect moet worden gemaakt. Het gebouw zou twee of drie lagen kunnen tellen met een maximale bouwhoogte van 15 meter. De school zou tegen de herstelde vestinggracht gebouwd kunnen worden. “Op de plek waar nu onder andere de sportschool en het tankstation staan wordt onderdeel van de vestingstructuur”, aldus Khandekar. Daar zouden woningen kunnen komen. Rond de school komt veel groen en langs het water wordt een singelpark ingericht. In dit verband noemde hij merkwaardig genoeg ook mogelijkheden voor retail, winkels.

Verkeer

Verder kwam de verkeersstructuur aan bod. “Er is een mogelijkheid, dat er een fietsbrug over het water komt uit het oogpunt van veiligheid voor scholieren.” Verder ziet hij mogelijkheden voor ontsluiting van Forbo Flooring aan de Wethouder J.B. Hemelweg om vrachtverkeer op de Parallelweg te voorkomen.

Juist het verkeer was een punt waarvoor één van de aanwezigen, Janny Brinksma, aandacht vroeg. “Ik heb zorgen over het vrachtverkeer, dat alleen via de Parallelweg het EDS-plein kan benaderen. Een bewoner van de Wilhelminasingel wees erop, dat die straat vol staat met geparkeerde auto’s terwijl er aan de andere zijde van het spoor (op het EDS-plein en de parkeerplaats aan de Parallelweg) volop ruimte is. Harry Talens van hotel Talens haakte hierop in. “De situatie rond de Krimweg en de spoorwegovergang is nu al problematisch, dat wordt alleen maar erger.”

Ter inzage

Geert den Ouden, adviseur ruimtelijke ordening bij de gemeente, toonde beelden van het bestemmingsplan. Hij liet weten dat het bestemmingsplan inmiddels ter inzage ligt bij de gemeente. Zienswijzen (bezwaren) kunnen tot 2 februari worden ingediend. Meer informatie daarover is hier te vinden. Tijdens de bijeenkomst konden de aanwezigen reeds vragen en opmerkingen achterlaten. Vragen kunnen worden gesteld via mail, info@coevorden.nl, of door contact op te nemen met Geert den Ouden, bereikbaar via 14 0524

Het streven is om in maart het bestemmingsplan voor te leggen aan de gemeenteraad.

De regels wat betreft de plannen zijn hier te bekijken. Een toelichting op de plannen is via deze link te lezen. De bijbehorende bijlagen zijn hier in te zien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

juli 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adverteren op Coevorder Nieuws