Coevorden – Van de eerste tot en met de laatste noot genoot het publiek zaterdagavond van het optreden van Barrelhouse in Theater Hofpoort. Natuurlijk klonk na afloop een daverend applaus, zodat de band niet anders kon dan nog twee nummers te spelen.

Barrelhouse bestaat sinds 1974, al was er een onderbreking van enkele jaren. Nu, vijftig jaar later, is de band bezig met een afscheidstoernee. Tineke Schoemaker zong de sterren van de hemel en de muzikanten Johnny LaPorte (gitaar) en zijn broer Guus LaPorte (gitaar), Han van Dam (piano), Bob Dros (drums) en Jan Willem Sligting (bas, dubble bass, accordeon) lieten zich van hun beste kant horen en zien. Tijdens het optredens waren er tal van solo’s, die steeds werden beloond met applaus. Stilzitten was nauwelijks mogelijk en gaandeweg werd hier en daar een dansje gewaagd.

Niet voor niets werd Tineke Schoemaker in 2012 de beste blueszangeres van Nederland. De band is opgenomen in de Dutch Blues Hall om Fame en won diverse prijzen.

De band speelde zeer gevarieerde nummers van stevige blues tot slow blues. Er klonken nummers als ‘Don’t hold your breath’, ‘Down in the alley’ en ‘I wish I could pray’.