Dalen – Aankomende zondag staan de trajecten van Cultuurpad Coevorden en en rond Dalen in het voetlicht in het kader van de speciale pad-in-de-kijker-cultuurweekeinden.

Op deze zondag, 26 juni, kun je tijdens het wandelen van twee routes van het Cultuurpad Coevorden een bezoek brengen aan De Daoler Tuun. Hier zijn zondagmiddag activiteiten in verband met het tienjarig bestaan van De Daoler Tuun. Er is muziek en het Open Kubb-kampioenschap wordt gehouden. Tussen de bedrijven door treedt een straatartiest op.

De routes, die langs en door de Daoler Tuun komen, zijn Holsloot-Wachtum-Dalen, circa 13 km, en Dalen-Den Hool, circa 13 km.

Cultuurpad

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen en de stad in de gemeente Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.

Meer informatie over de data en de activiteiten staan via deze link op de website www.cultureelcoevorden.nl. De wandelingen van het Cultuurpad zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad. Het wandelboek is voor 9,95 euro te koop bij de kantoren van Tourist Info in Aalden, Coevorden, Gees, Schoonoord en Sleen.

Foto: eigen foto Daoler Tuun.

Zie ook:

Daoler Tuun viert tienjarig bestaan (update)