Coevorden/regio – Vintage Rebel: een band, die sinds vorig jaar aan de weg timmert. Een van de bandleden is toetsenist Andy Nijmeijer uit Coevorden, die duidelijk plezier heeft in zijn nieuwe activiteiten.

Via de band The Highway Rhythm & Blues Gang, kortweg Highway Gang, had Andy al eens contact met Jean Hofman, die een eigen studio in Almelo heeft. “Jean wilde een eigen band, die met name southern rock, funk en blues speelt. Hij is zelf gitarist en ging op zoek naar de juiste mensen. In zijn zoektocht naar een toetsenist kwam hij bij mij terecht”, vertelt Andy. De band bestaat verder uit Dennis Veekaa (zang/bas), Jorieke Sterken (backing vocals) en Alexander Pape (drums).

“Door de coronatijd”, vervolgt Andy, “hebben we veel tijd gehad om bezig te gaan met de band en de aandacht op ons te vestigen. Daardoor heb ik een heel druk jaar gehad. Jean en ik doen het grondwerk, de teksten zijn van Jean en Dennis, terwijl Alexander het ritmische gedeelte voor zijn rekening neemt.”

Inmiddels heeft de band al twee singles uitgebracht. De eerste is in het bluesrock/southern blues, de tweede is meer funky. In het werk zijn invloeden te bespeuren van Blackberry Smoke, Deep Purple en The Allman Brothers. “En de derde single”, aldus Andy, “is net opgenomen.”

Uitzending op RTL4

De band kreeg het voor elkaar om contact te krijgen met RTL4. De opnames vonden gisteren, zondag 9 mei, plaats. De uitzending is op zondag 16 mei vanaf 16.00 uur in het programma Vintage Department Store van RTL4.

Vintage Rebel is te beluisteren op Spotify, YouTube en TikTok. De band heeft daarnaast een eigen Facebookpagina.

Foto: Andy Nijmeijer staat in het midden op deze foto (eigen foto Vintage Rebel).