Gees – De vijftiende editie van Rondom Gees -een prachtige toertocht voor motoren van voor 1914- vindt plaats op zaterdag 20 april. Omdat het een lustrumeditie is, zijn er extra activiteiten.

De deelnemers komen uit onder andere Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Denemarken. Zij maken ditmaal twee tochten met een lengte van in totaal bijna 90 kilometer. De route voert door en langs Gramsbergen, Steenwijksmoer, De Haandrik, Ane, Oosterhesselen, Benneveld, Oud-Aalden, Meppen, Balinge en Mantinge worden bezocht.

Het Pluspunt aan de Dorpsstraat 83 in Gees is de start- en finishlocatie waar de deelnemers al vanaf 8.00 uur bijeenkomen. Niet alleen trekt de jaarlijkse tocht veel deelnemers, ook andere belangstellenden komen al het moois bewonderen. De start voor de motoren is om 9.30 uur.

De ‘wandelende motoren-encyclopedie’ Piet Heidema vertelt op zijn eigen wijze over de motoren die aan de rit meedoen.

Er zijn tussenstops bij huiskamercafé Mommeriete in Gramsbergen (rond 10.30 uur), Het Pluspunt in Gees (12.00 uur) en eethuis Voscheheugte in Mantinge (rond 14.45 uur).
Maar liefst 25 vrijwilligers uit Gees en omstreken zorgen ervoor dat de deelnemers goed worden verzorgd en dat het verkeer op de route goed en tijdig stopt zodat de deelnemers lekker en veilig kunnen doorrijden.

Extra activiteiten

Vanwege het vijftienjarig bestaan van Rondom Gees is er een toertocht van tractoren, die om 10.30 uur begint. Op het terrein in Gees zijn daarnaast oldtimerauto’s te zien, de Norton Motorclub komt op bezoek en ondernemers uit Gees en omstreken houden een markt. Verder is het lokale Repaircafé aanwezig. Bovendien is er ‘s morgens livemuziek van ‘The Magnolians’ en zorgt ‘De Zingende Broeder’ ‘s middags voor liedjes uit de jaren dertig, veertig en vijftig.