Coevorden – Sinds vandaag, woensdag 6 mei, is De Nieuwe Veste Coevorden open voor examenleerlingen om hun schoolexamen te maken. De school heeft op tijd de nodige maatregelen getroffen om deze opening volgens de actuele richtlijnen mogelijk te maken.

Het Centraal Examen is weliswaar geschrapt, maar de schoolexamens moeten wel worden afgerond en zijn bepalend voor het einddiploma. Met een uitgekiende planning kunnen de examenkandidaten in kleine groepjes de school in voor het betreffende schoolexamen. Daarnaast zijn er digitale toetsen die leerlingen thuis maken. Op donderdag 4 juni krijgen de examenleerlingen een telefoontje of zijn wel of niet geslaagd zijn.

De school blijft voorlopig gesloten voor de andere leerlingen en medewerkers. Voor hen is er onderwijs op afstand met digitale lessen en begeleiding van de leraren en de mentor. Achter de schermen wordt al nagedacht over hoe de school ook voor hen straks weer open zou kunnen gaan

Hoofdfoto: Isabel Redder (links) en Floor Swierts uit 6vwo voor hun schoolexamen geschiedenis en scheikunde. “Het is heerlijk om elkaar weer even in het echt te zien en te spreken, ook al is er anderhalve meter afstand”, aldus de twee. André Ruinemans is er, samen met andere medewerkers, om alles in goede banen te leiden. Over het diploma maken Isabel en Floor zich geen zorgen: “We staan er goed voor. Het is alleen nog even afwachten hoe uitbundig we het straks kunnen vieren.”