Coevorden – Een hardwerkend Germanicus heeft vanmiddag met 1-3 gewonnen van RSC in Rossum. Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Roelof van Dijk (geschorst) en Kain Hoogeveen.

Na twee minuten kwamen de Germanen al op voorsprong, Stefan Kikkert kon met een steekpass Robin Barelds aan de rechterkant vrij spelen, zijn strakke voorzet werd bij de tweede paal ingetikt door Jessie Rotmensen voor de 0-1. Na een kwartier drong RSC Germanicus steeds verder in de verdediging, er ontstonden diverse kansen voor de thuisclub. Keeper Mendes van Germanicus redde in de 25e minuut met een katachtige redding en tikte de bal uit de kruising.

De spitsen van RSC konden de vele kansen niet omzetten in doelpunten, telkens zat er een voet tussen van de Germanen of keeper Mendes redde. In de 35ste minuut kwam Germanicus op 0-2. De laatste man van RSC trapte over de bal heen en Nance Hoogeveen had de vrije doorgang naar het doel; hij schoot de bal beheerst de 0-2 binnen. Tot de rust bleven de spelers van RSC kansen creëren, maar de defensie van Germanicus blokte elke bal die richting doel kwam.

Na rust met Mahad Abdi voor Stefan Kikkert bleven de Germanen overeind. In de 53ste minuut schoot Stan Meijerink, na geklungel in de defensie van RSC, de 0-3 binnen. RSC scoorde in de 80ste minuut met een mooi schot van buiten de 16 meter de 1-3. Germanicus had in de omschakeling nog diverse mogelijkheden om de score uit te breiden. Strijdend voor elke meter en gaan voor elke bal sleepten de Germanen de winst naar zich toe.

Volgende week speelt Germanicus thuis tegen EMMS uit Slagharen.