Coevorden – Sinds vijf jaar is Handboogvereniging De Veerkracht gevestigd aan de Euregioweg nabij de grens Nederland-Duitsland, maar enige tijd geleden kwam het bericht dat de vereniging moest verhuizen. De gemeente heeft daarop een heel ruim terrein op sportpark Klinkenvlier toegewezen. Bestuurslid Kelly Janssen liet tijdens de commissievergadering weten, dat de vereniging daarmee heel blij is.

Hoofdgebouw probleem

Maar, de realisering van een hoofdgebouw wordt een probleem. “We hebben 19.000 euro uit eigen middelen bijeengebracht en geïnvesteerd. Wij willen graag een hoofdgebouw met kantine en toiletten en een gebouwtje voor opslag. De begrote kosten zijn 242.000 euro. Wij doen er alles aan om het geld bijeen te krijgen, maar het is wel een hoog bedrag. In overleg met de gemeente zou het afsluiten van een lening een mogelijkheid zijn, maar dan blijft het bij een opslag en een zeecontainer als ‘kantine’, omdat dat geen noodzaak zou zijn. Dat vinden wij jammer.”

De vereniging vindt dat vervelend, want het bestuur en de leden willen juist het handboogschieten op de kaart zetten en gasten kunnen ontvangen bij toernooien. “Bovendien zijn wij het hele jaar actief terwijl andere sportverenigingen vaak een zomer- of winterstop hebben, zodat geen toiletten beschikbaar zijn.”

Ook de inkomsten via de kantine zijn van belang, net zoals bij andere sportverenigingen een mooie inkomstenbron.

Kelly Janssen pleitte ervoor om nog eens met de gemeente te kunnen praten hoe de vereniging en de gemeente elkaar tegemoet kunnen komen.

Eigen foto’s Veerkracht.