Gees – ‘Gees in Wintersfeer’ komt er weer aan: Gees verwelkomt bezoekers graag op vrijdag 24 en zaterdag 25 november tot 15.00 tot 21.00 uur. Het evenement is enorm gegroeid met vorig jaar zo’n 20.000 belangstellenden. Elk jaar kent ‘Gees in Wintersfeer’ nieuwe elementen.

De entree, het parkeren (volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars) en een routekaart zijn gratis. De huifkar van Thor Heste rijdt ook weer door het dorp. Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, verricht de opening.

Het oude dorpscafé, een vast onderdeel, komt in de schuur naast de pottenbakkerij De Potstal op de hoek van de Wethouder H. Euvingstraat en Dorpsstraat. Kunst, cultuur, woondecoratie, proeverijen, demonstraties en verkoop van producten: dat is er allemaal in Gees, net als een schaapshut uit Schoonebeek, een melkwagen met oude melkbussen en een karretje met oud-Hollands snoep. Op beide dagen is er zang en muziek en er worden allerlei etenswaren en drankjes aangeboden. Er staan diverse foodtrucks.

Meer informatie staat op www.geesinwintersfeer.nl. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd mogelijk.