Steenwijksmoer – Trekkerslep Coevorden zit er weer op. Vrijdagavond en de hele zaterdag vond het spektakel na twee jaar afwezigheid weer plaats aan de Hendrik Beerlingweg tussen Coevorden en Steenwijksmoer.

De 32ste editie begon met de 7 ton- en de oldtimerklasse. Zaterdag stonden vele klassen op het programma. Het was druk op het terrein om te kijken naar de verrichtingen van de deelnemers uit alle windstreken van Nederland en ook waren er deelnemers uit Duitsland. In totaal waren er 450 deelnemers in zeventien klassen. Op beide dagen waren er twee volwassen sleepwagens, de Simply the Best wagen uit Barneveld en de Buurman- en Buurmanwagen uit Markelo. De heren van Jambalaya zorgden voor muziek en er waren activiteiten voor kinderen.

In 1989 was het de eerste Trekkerslep in Drenthe. Wat begon als een regionale wedstrijd met tachtig deelnemers is uitgegroeid naar een toonaangevende wedstrijd. De organisatie is een pionier op dit gebied: als nieuwe klassen worden toegevoegd, volgen andere organisaties veelal. In 1993 werd Stichting Trekkerslep opgericht. Het bestuur bestaat momenteel uit negen personen, die het hele jaar bezig zijn met de organisatie. Bijzonder is dat er een zogenaamde Duitse klasse is, waarbij op een andere trekhaakhoogte wordt getrokken. Nieuw is, dat de wedstrijd meetelt voor de competitie voor de ITPV, de Internationale Tractor Pulling Vereniging.

Meer informatie staat op www.trekkerslepcoevorden.nl en op Facebook.