Oosterhesselen – Na de try-out van dinsdagavond was het woensdagavond tijd voor de première van De Toorn van Thunaer. Het muziektheaterspektakel is een prestatie van formaat, daarover waren de aanwezigen het wel eens. Initiatiefnemers Harm Dijkstra (teksten en liedjes), Jan Kruimink (arrangementen) en Gerrit Hegen kunnen niet anders dan tevreden zijn en dat geldt zeker ook voor alle acteurs, zangers en de honderdjarige muziekvereniging Excelsior uit Oosterhesselen.

De laatste jaren is enorm hard gewerkt aan deze omvangrijke productie. Hoe omvangrijk bleek woensdagavond bij de première. Het fraaie decor is landgoed De Klencke. Waren er steeds hoofdscènes, op het hele terrein zijn allerlei bezigheden waar te nemen. Werkelijk tot in detail was alles uitgewerkt. Aan het begin was er een regenbui, maar al snel klaarde het op en werd het zelfs helder. De belichting, de wolken en de maan waren fraai om te zien. Naast alle medewerkenden speelde Excelsior ook een glansrol.

Vele repetities gingen vooraf aan het spektakel. Het stuk kent vele humorvolle scènes, waarin de historie van deze regio steeds een rol speelt. Het gezelschap van meer dan 120 medewerkenden kreeg na afloop een staande ovatie van het publiek. Tot slot was er dan nog de bekendmaking, dat Coevorden culturele gemeente van Drenthe in 2021-2022 is.

Ook donderdag tot en met zondag is De Toorn van Thunaer te zien, maar alle voorstellingen zijn uitverkocht. Wel is er nog een mogelijkheid om kaarten over te nemen of te ruilen via het prikbord van SleenWeb.

Dat betekent, dat tijdens de voorstellingen van woensdag tot en met zondag en de try-out van dinsdag er ruim vierduizend toeschouwers zijn.

Meer foto’s en filmpjes volgen na de voorstelling van zondag.