Regio – Stichting REUR houdt voor de negende keer het Drèents Liedtiesfestival. Dit songfestival zorgt ervoor dat er een breder aanbod komt van nieuwe Drentstalige kwaliteitsmuziek.

Stichting REUR maakt zich sterk voor de Drentstalige muziekcultuur in de breedte en wil aansluiting krijgen van het Nedersaksisch en Drents bij andere (inter-)nationale minderheidstalen. Stichting REUR riep dit jaar wederom alle muzikanten en tekstschrijvers op om hun beste muzikale beentje voor te zetten en liedjes in te sturen.

Nadat de inzendperiode werd gesloten heeft een beoordelingscommissie uit 34 inzendingen de uiteindelijke finalisten gekozen. De finalisten van het DLF21 zijn: Rick Hilberts, Jolien Wonink-Dijkstra, Jaap Lamfers & Marianna Veenstra, Maurice Mulderij, Lilian van Lottum, Dennis Hendriks, Boes & Boels, Skroetbalg, GERS (Gerwin Jutstra), Anna Jents.

De finale van het Drèents Liedtiesfestival vindt plaats op -Hemelvaartsdag- 13 mei in het ATLAS Theater in Emmen en wordt live uitgezonden op RTV Drenthe. Leon Moorman -winnaar van DLF19- komt zijn winnende lied ‘Knooin’ nog een keer zingen en zal de prijs doorgeven aan de winnaar van de editie van dit jaar. De winnaar wint 2000 euro om te besteden aan het opnemen en uitbrengen van zijn of haar winnende lied.