Oosterhesselen/Coevorden – Troubadour Quintus Querido mocht het woensdagavond na de première van het muziektheaterstuk De Toorn van Thunaer bekendmaken: de gemeente Coevorden is in 2021-2022 de culturele gemeente van Drenthe. Dan is er nog meer aandacht voor kunst en cultuur. De provincie stelt hiervoor de subsidie ‘Culturele gemeente van Drenthe’ beschikbaar, het gaat om maximaal 90.000 euro.

De gemeente die de ‘Culturele gemeente van Drenthe’ is, geeft een impuls aan kunst en cultuur. Twee jaar lang zijn er allerlei activiteiten. Tijdens de culturele jaren, en tijdens de voorbereiding ervan, staat samenwerking tussen allerlei disciplines en sectoren centraal. Het leidt tot een breder aanbod van culturele activiteiten in de gemeente. Bovendien ontstaan er nieuwe samenwerkingen tussen amateurs en professionals (ook van buiten de gemeente).

De Toorn van Thunaer is natuurlijk een prachtig voorbeeld van cultuur, maar ook Garnizoensdagen Coevorden is een uiting ervan. De organisatie van de Garnizoensdagen werkt al een paar jaar toe naar 2022. Dan is het 350 jaar geleden is dat Coevorden werd ontzet.