Erm – Voor de 34ste keer worden in Erm vier toneelvoorstellingen gegeven. Verantwoordelijk hiervoor zijn de spelers en speelsters van toneelclub Erm. Opgevoerd wordt een blijspel het van origine Duits stuk ‘Der Tyrann. Het is geschreven door Bernd Gombold en vertaald door Huub Fober.

De voorstellingen worden gegeven in de feestschuur van De Holten Ploeg, Oosterlangen 6 in Erm op vrijdag 1 en zaterdag 2 maart en vrijdag 8 en zaterdag 9 maart. Toegangskaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar op zaterdag 17 februari en zaterdag 24 februari in de Holten Ploeg, op beide dagen van 10.00 tot 12,00 uur.

Uitgerekend op de dag dat Albert als burgemeester zijn vijftigste verjaardag viert, geven zijn echtgenote Nadine en dochter Jessie de pijp aan Maarten. Zij zijn de behandeling die zij van hem ontvangen zat. En vooral Jessie, die het spuugzat is telkens te moeten horen, dat hij in plaats van haar veel liever een zoon had gehad, zint op wraak.

Bij toeval hoorde Jessie dat haar vader zo’n 25 jaar geleden tijdens een uitzending naar Saoedi Arabië nogal wat escapades had meegemaakt. Hier maakt ze handig gebruik van door haar vriend als Arabier te laten optreden en zo Albert alsnog een zoon bezorgt. Vanaf dat moment moet Albert zich in allerlei bochten wringen om zijn hachje te redden.

De Toneelclub Erm werd opgericht nadat de plaatselijke zangvereniging ‘Ontwikkeling’ was opgehouden te bestaan. Deze vereniging zorgde jaarlijks voor een toneeluitvoering. De oprichting was op 1 oktober 1988. Regisseur was Wim Dijkstra uit Sleen. De schmink is tot op de dag van vandaag in handen van Marrie Derks en Anna Renting. De eerste uitvoering was op 6 maart 1989 met het stuk ‘Daghitje van Pension Zeemring’. Dit was zo’n succes dat er in 1990 twee uitvoeringen werden gegeven. Dat werd al snel uitgebreid tot op heden met vier avonden.

Ook wordt er jaarlijks op aanvraag gespeeld voor clubs, woon- en zorgcentra en of andere verenigingen. Daarvoor kan contact worden opgenomen met Hammy Oldengarm, 0591-361450 of. 06-20132536.