Coevorden – In Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat is van vrijdag 2 september tot en met zondag 18 december wederom een tentoonstelling van werken van de bekende Drentse schilder Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann te bezichtigen.

Dit is mogelijk gemaakt door een nauwe samenwerking met de familie Von Dülmen Krumpelmann die een groot aantal werken ter beschikking stelt en het Drents Museum in Assen, waardoor een aantal werken van deze kunstenaar deel uitmaakt van deze expositie.

Erasmus Herman von Dülmen Krumpelmann (1925-2000) was schilder, tekenaar, monumentaal kunstenaar en beeldhouwer. Hij deed op de opleiding aan Academie Minerva te Groningen (1946-1950). Hij werkte tot 1965 in Zeegse, daarna in Rolde. Hij was leraar tekenen en kunstgeschiedenis in Groningen, Winschoten en Assen. In 1954 was hij samen met onder andere zijn vader medeoprichter van het Drents Schildersgenootschap. In het kader van het project ‘Ku(n)stvaart’ voer hij in in 1961 op een coaster van Engeland naar Italië, Portugal en Spanje.

Von Dülmen Krumpelmann maakte in opdracht wandschilderingen, wandplastieken en standbeelden, waaronder ‘De Landbouwer’ (1972) in Nieuw-Weerdinge, de ‘Boerhoornblazer’ (1985) in Rolde en ‘De Turfschipper’ (1990) in Smilde. Hij schilderde en tekende in zeer uiteenlopende stijlen landschappen, stadsgezichten en figuurstukken, waarin bewegingssuggestie vaak een belangrijke rol speelt, en veel portretten. Regelmatig was werk van hem te zien op tentoonstellingen van ‘De Drentse Zeven’, de kunstkring ‘De Drentse Schilders’ en het Drents Schildersgenootschap.

Nog tot en met zondag 28 augustus tonen kunstenaars van het Drents Schildersgenootschap hun werk met daarnaast een bijbehorend gedicht of verhaal.

Meer informatie over het museum staat op de website www.thijnhof.nl. De openingstijden van het museum zijn vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.