Aalden/Coevorden – Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september is de gemeente Coevorden samen met vier andere steden gaststad van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Er vinden in deze periode vele activiteiten plaats.

De gemeente houdt op maandag 20 september een ontbijtsessie. Tijdens deze inspiratiebijeenkomst ‘Vitale werkgevers en werknemers in de gemeente Coevorden’ vertelt gastspreker Herre Zonderland (broer van Epke) over de verbinding tussen topsport en organisaties. Ofwel Zonderland is aanwezig ofwel doet hij zijn verhaal online.”Vitale werknemers zijn energiek, goed inzetbaar en over het algemeen minder vaak ziek. Gunstig voor werkgever én werknemer. Het loont dan ook om te investeren in een gezonde leefstijl”, aldus de gemeente.

Bijna één op de twee Nederlandse volwassenen heeft overgewicht. De kosten van verzuim en arbeidsongeschiktheid nemen toe. Ook door de coronacrisis wordt het steeds zichtbaarder hoe belangrijk leefstijl en bewegen is.

Aanmelding

De bijeenkomst is interessant voor directie, management, HR- en P&O-managers en medewerkers. De ontbijtsessie vindt plaats bij Drentse Golfclub De Gelpenberg aan de Gebbeveenweg 1 in Aalden en duurt van 8.00 tot 9.30 uur (inloop vanaf 7.45 uur). Na afloop van de inspiratiesessie kunnen de deelnemers deelnemen aan een golfclinic van 9.30 tot 10.30 uur onder leiding van golfprofessionals. Voor meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelding: zie deze pagina. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Herre Zonderland was één van Nederlands grootste talenten op turngebied en momenteel zet hij zich in als trainer en spreker om bewustwording te creëren op het gebied van energiemanagement, vitaliteit, slaap en voeding.

De gemeente werkt aan een gezonde omgeving waar structureel aandacht is voor een gezonde leefstijl. Samen met JOGG (Jongeren op gezond gewicht) is Coevorden actief om mensen en organisaties lokaal met elkaar te verbinden in de wijk, op de sportvereniging, op school en op het werk.

Activiteiten in Sportweek

Alle activiteiten die voor, tijdens en na de Sportweek plaatsvinden, staat op de website www.actiefincoevorden.nl.

Foto: tijdens de ondertekening van het sport- en preventieakkoord, inmiddels gesteund door zo’n honderd organisaties, in september 2020 op het terrein van de golfclub (foto: Esselien de Groot).