Coevorden – De voormalige machinefabriek in het centrum van Coevorden wordt vanaf oktober het toneel van de voorstellingen. Stichting Cultuurpodium Coevorden gaat het fabriekspand aan de Sint Jansstraat ombouwen tot een theater waar in ieder geval tot het eind van dit jaar voorstellingen te zien zijn.

De huidige zaal van Theater Hofpoort in Hof van Coevorden is vanwege de coronamaatregelen gesloten en biedt bovendien weinig mogelijkheden om in deze tijd voorstellingen te organiseren. In het tijdelijke theater is straks plek voor tachtig tot honderd bezoekers per voorstelling.

Theaterdirecteur Saskia Kluwen: “We zijn zó blij dat we weer aan de slag kunnen! In deze moeilijke tijd krijgen we met hulp van de provincie Drenthe, gemeente Coevorden en het Fonds Podiumkunsten een enorme positieve boost om door te gaan met dat waar we goed in zijn: samen Coevorden nóg mooier maken door cultuur, creativiteit en verwondering weer een plek te geven!”

Wethouder Jeroen Huizing: “Het is mooi dat Hofpoort er op creatieve wijze in geslaagd is om toch de deuren weer te kunnen openen. Bezoekers kunnen straks weer genieten van mooie voorstellingen op een prachtige en bijzondere locatie in onze binnenstad.”

Aankleding

Volgende week start het aankleden en inrichten van de machinefabriek. De werkzaamheden zijn eind september klaar. Het tijdelijke theater wordt gerealiseerd door steun van het Fonds Podiumkunsten in Den Haag, de provincie Drenthe en de gemeente Coevorden.

Opening op 3 oktober

Op zaterdag 3 oktober gaan de deuren van het theater voor het eerst open en kunnen nieuwsgierigen een kijkje nemen. Op zaterdag 10 oktober start het theaterseizoen met de eerste voorstelling. De programmering tot en met december maakt Theater Hofpoort binnenkort bekend.

Foto (Gertjan Keen): v.l.n.r. Anke Pepping (marketing/secretariaat Hofpoort), technicus Gertjan Keen en theaterdirecteur Saskia Kluwen.