Regio – Hoe kun je beter de Hondsrug ontdekken dan met een oer-Hollands kwartetspel? Met die gedachte heeft team Hondsrug Drenthe (samenwerkende toeristische organisaties) het Hondsrug Drenthe kwartetspel gemaakt. Coevorder fotograaf Marc Slagter heeft het merendeel van de prachtige foto’s voor het spel gemaakt.

Met maar liefst negen categorieën, variërend van musea tot waterpret en van uitkijkpunten tot ‘bekende gezichten’ krijgt de speler in korte tijd een breed beeld van alles wat de Hondsrug te bieden heeft. Het kwartetspel biedt voldoende inspiratie voor het bezoeken van de leukste plekjes op de Hondsrug. De diverse weetjes zorgen voor een leerzaam en gezellig spel voor het hele gezin!

De locaties van de speelkaarten uit het kwartetspel zijn terug te vinden op de bijgeleverde beleefkaart van Hondsrug Drenthe, die ook los van het kwartetspel te gebruiken is.

“Spreiding van bezoekers over de regio is een belangrijk thema in ons gebied. Er is genoeg te doen en te beleven, maar dan moeten de bezoekers daar wel op geattendeerd worden. Dat doen we natuurlijk met alle middelen en media die we tot onze beschikking hebben. Een gezellig kwartetspel geeft daar een extra dimensie aan. Bovendien is het leuk om cadeau te geven of als souvenir mee te nemen”, vertelt directeur Jos Kasten van stichting ToReCo namens team Hondsrug Drenthe.

Het Hondsrug Drenthe Kwartelspel is ontwikkeld in samenwerking met een lokale ondernemer; White Goblin Games uit 2e Exloërmond. Een jonge en dynamische uitgever van bord-, kaart- en dobbelspellen met een vooraanstaande positie op de spellenmarkt in de Benelux. White Goblin Games is bekend van de prijswinnende spellen als Qwixx, Codenames en MicroMacro (winnaar van het Speelgoed van het Jaar 2021 in de categorie Familie).

Vanaf vrijdag 15 oktober is het kwartetspel te koop bij de Tourist Info Punten, winkels en horeca in de gemeenten Coevorden, Aa en Hunze, Emmen en Borger-Odoorn.

Foto: Fotograaf Marc Slagter (links) en wethouder Steven Stegen presenteren de uitvergrote versie van een aantal kwartetkaarten.