Terrassen en winkels weer open

Terrassen en winkels weer open

Coevorden – Om klokslag 12 uur bij het klinken van de stoomfluit gingen de terrassen ook in Coevorden open. Meteen waren de eerste plaatsen bezet. Later in de middag waren alle plaatsen reeds bezet. Daarnaast is winkelen zonder afspraak weer mogelijk. Gezien de drukte op de parkeerplaatsen wordt daarvan goed gebruik gemaakt. Bovendien kwam vanochtend om 4.30 uur een einde aan de avondklok en mogen maximaal twee mensen thuis op bezoek komen.

Regels blijven van kracht

Ondanks de versoepelingen blijven de basisregels van kracht: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. Bovendien is de oproep om je te laten vaccineren zodra dit kan.

Terrassen

De terrassen zijn open van 12.00 tot 18.00 uur. Het maximumaantal gasten op een terras is vijftig. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal twee personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar, dan mogen er meer mensen aan een tafel op minder dan 1,5 meter afstand. Bekijk hier alle regels op het terras.

Winkels

Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder afspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximumaantal bezoekers in een winkel. Niet-essentiële winkels, zoals kledingzaken, kunnen open van 6.00 tot 20.00 uur. Essentiële winkels, zoals supermarkten, mogen open op hun gebruikelijke tijden. Het dragen van een mondkapje in winkels blijft verplicht. Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen worden verkocht. De geldende regels zijn via deze link te bekijken.

Onderwijs

Studenten aan universiteiten en hogescholen kunnen vanaf maandag 26 april ongeveer één dag per week les op locatie volgen. Dat kan alleen onder voorwaarden. Vanaf mei zijn zelftesten beschikbaar voor studenten en medewerkers.

Tweede stap

De tweede stap in het openingsplan staat op z’n vroegst op 11 mei gepland. Op 3 mei wordt bekend of deze tweede stap gezet gaat worden. Dan wordt ook meer bekend over het reisadvies. Welke maatregelen verder nog worden losgelaten, als de cijfers het toelaten, is te zien in het overzicht van het openingsplan.

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *