Dalen – Team Turfrunners-Roparun komt in het pinksterweekend wel in actie ondanks het feit, dat er dit jaar geen doorkomst van de Roparun is in Sleen, Dalen en Coevorden.

De Roparun vindt altijd plaats in het pinksterweekend en is er een doorkomst van de teams door onder andere Sleen, Dalen en Coevorden. In verband met corona is de Roparun dit jaar verplaatst naar zaterdag 2 en zondag 3 oktober. De run start en finisht in het Limburgse Landgraaf.

Het doel van De Turfrunners is om volgend weekend in 24 uur de complete afstand van de Roparun, 560 kilometer, te lopen. Daarvoor wordt de hulp ingeroepen van hardlopers en wandelaars.

Deelnemers welkom

Omdat 560 km te lang is om in 24 uur af te leggen, lopen de Turfrunners de helft. De start is zaterdag 22 mei om 16.00 uur op het Kleine Veld in Dalen. Hier vinden de teamwissels plaats, waarvoor een basiskamp is ingericht.

Voor de andere helft vragen de Turfrunners alle hardlopers en wandelaars hen te helpen de resterende 280 kilometer te lopen. Iedereen kan zich inschrijven voor een aantal kilometers. Deelnemers kiezen zelf wanneer zij lopen, hoever zij lopen met wie zij lopen. “Als je je vooraf opgegeven afstand hebt gelopen, dan deel je deze achteraf met de Turfrunners. Je kunt je kilometers registreren via een sporthorloge of via een van de vele apps zoals Strava. Je kunt een foto van je gelopen kilometers delen op de Facebookpagina van de Turfrunners of mailen. Deelname kost 15 euro p.p., dat bedrag gaat volledig naar het goede doel, de palliatieve zorg voor kankerpatiënten.”

Iedere deelnemer die zijn kilometers registreert, ontvangt na afloop een functioneel loopshirt van Runnersworld Hoogeveen + 20% korting op een paar nieuwe schoenen.

Meer informatie of aanmelden kan via deze link op de website van De Turfrunners.

Foto: de doorkomst in Dalen van De Turfrunners in 2019.

Lees ook:

Sleen4life houdt 12-uursloop in kader Roparun (update)