Wachtum – Op het sportveld in Wachtum wordt zaterdag 7 september voor het eerst internationaal gevoetbald. Het team uit Wachtum speelt dan tegen een team uit Wachtum (Löningen) Duitsland, een plaats tussen Meppen en Cloppenburg.

De wedstrijd is onderdeel van een feestelijke middag en avond, die in het teken staat van de opening van het dorpsplein na de reconstructie van het dorp. Om 14.30 uur worden inwoners van het dorp en genodigden ontvangen en wordt het infobord op het nieuwe dorpsplein onthuld. Deze activiteiten zijn in handen van Dorpsbelangen Wachtum e.o. Daarvoor zijn uitgenodigd alle inwoners, het eerste bestuur van Dorpsbelangen van 25 jaar geleden, wethouder Jeroen Huizing, het gemeentelijke team, de uitvoerder en medewerkers van de aannemer Sallandse wegenbouw, Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Breed Overleg Kleine Dorpen, de gemeentelijke gebiedscoördinator, wijkagent en sponsors.

Vlag

Dorpsbelangen heeft een Dorpsvlag ontwikkeld. Gehoopt wordt, dat veel inwoners van Wachtum de vlag zullen laten wapperen. De dorpsvlag hangt in de winkel van Agrarisch Centrum Snijders-Jager, waar een inschrijvingsregister ligt. De vlag komt beschikbaar in twee maten: 100 x 150 en 225 x 150. De vlaggen kunnen na 1 september in de winkel worden opgehaald.

Mascottes gezocht

Om 15.30 uur is de opkomst van beide landen en worden volksliederen gespeeld. Voor deze opkomst worden kinderen in de basisschoolleeftijd gezocht, die het leuk vinden om aan de hand van de spelers als ‘mascotte’ het sportveld op te komen. Daarbij komen zij op in de kleding van hun club. Aanmelden en opgave van de kledingmaat kan bij Frank Geertsema, 06-53508606. De wedstrijd begint om 15.45 uur.

Open podium

Om 17.30 uur start een open podium met optredens van bands en dj’s. Het festival is gratis toegankelijk. Het is georganiseerd door de recent opgerichte Stichting Open Podium, die startende muzikanten (of andere kunstenaars) een podium wil bieden om voor publiek op te treden en zo eerste ervaringen op te doen.