Coevorden – In Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat in Coevorden is woensdagmiddag de tentoonstelling van werken van Evert Musch geopend. De expositie is van donderdag 30 januari tot en met zondag 26 april te bewonderen.

De tentoonstelling is mogelijk door samenwerking met het Drents Museum in Assen, die een aantal werken in bruikleen gaf. Verder zijn er diverse schilderijen en tekeningen ter beschikking gesteld door de familie Musch, de gemeente Aa en Hunze en particuliere verzamelaars.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling is ook ditmaal in samenwerking met Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum in Assen een boek uitgegeven over deze kunstenaar met als titel ‘Een schilder die naar Drenthe kwam, Evert Musch 1918-2007’. Er waren diverse sprekers: Kees Thijn, voorzitter Monique van Roosmalen van Stichting Thijnhof, wethouder Jeroen Huizing. Bovendien was Harry Tupan van de partij. Hij is algemeen directeur van het Drents Museum in Assen. Ter gelegenheid van de opening van de expositie werd het eerste exemplaar van het boek officieel uitgereikt. Daarna kon iedereen onder het genot van een hapje en drankje het fraaie werk bekijken.

Evert Musch (Groningen, 1918 – Anloo, 2007) volgde een opleiding aan Academie Minerva in zijn geboorteplaats Groningen. Hij was van 1947 tot 1981 docent aan de Academie Minerva. Tot zijn leerlingen behoorde onder andere Henk Helmantel. Hij schilderde, aquarelleerde en tekende onder andere landschappen en figuren in impressionistische stijl. In 1945 verhuisden Musch en zijn vrouw naar Drenthe, waar hij lid was van onder meer De Drentse Schilders en hij was mede-oprichter van het Drents Schildersgenootschap.

Museum Thijnhof is geopend van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.