Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden opende zaterdagmiddag de tentoonstelling ‘Helden van Coevorden’. Deze tentoonstelling zet de schijnwerpers op de helden van Coevorden in het rampjaar 1672: Meijndert van der Thijnen en Carl Rabenhaupt. Aanleiding is de viering van het 350-jarig ontzet dit jaar. Trots is het museum op de schilderijen van Rabenhaupt en zijn vrouw Dorothea die in bruikleen te zien zijn.

Eerst was er een bijeenkomst in de Stadskerk met een ontvangst door de Schutterij van Koeverden, waarna museumdirecteur Rik Klaucke iedereen welkom heette. Het Drents Kamerkoor trad op en tussendoor waren er toespraken van historicus Gerrit Kleis en wethouder Jeroen Huizing. Na de wandeling van de kerk naar het museum werd het portret van Meijndert van der Thijnen van de hand van Diane Brodie onthuld. Zij heeft de held van Coevorden na 350 jaar anonimiteit een gezicht gegeven.

De tentoonstelling is gerealiseerd in samenwerking met Willy van der Schuit en Studio Eye Candy. De opening werd mede mogelijk gemaakt door Slagerij Hellinga en The Chocolate Factory en werd gesponsord door Fonville en GVZ Europark Coevorden-Emlichheim.

Stedelijk Museum Coevorden in Het Arsenaal aan de Haven 4 is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Eerste Pinksterdag.