Coevorden – De jaarlijkse Oldtimerdag in Coevorden, de twaalfde editie alweer, wordt gehouden op zaterdag 20 juli. Er komen ook ditmaal zo’n driehonderd oldtimer- en youngtimer auto’s, kitcars, motoren, bromfietsen en tractoren. Voorwaarde is dat alle voertuigen minimaal 25 jaar oud zijn.

Organisator Hans Wortelboer wordt voor de voorbereidingen geholpen door Marcel Hazelhoff, die evenementen bezoekt en flyers en posters uitdeelt.

Alle deelnemers krijgen een lunchpakket en dat betekent dat er gezorgd wordt dat er zo’n tweeduizend broodjes zijn. Het budget voor de organisatie komt vanuit het Centrummanagement.

De oldtimers staan met name op de Markt, de Gedempte Haven en richting Kasteel. Als er meer ruimte nodig is, komen er ook voertuigen in de winkelstraten.

Al die auto’s, tractoren en andere voertuigen komen vanaf 8.00 uur het centrum binnen. Het is de bedoeling dat alles om 10.00 uur op z’n plek staat. Er is ook weer een toertocht door de regio, die om rond 13.00 uur begint. Hans Wortelboer is de speaker en vertelt wetenswaardigheden over de oldtimers en houdt korte interviews om de eigenaren vol trots hun verhaal te laten doen. Omdat in groepen wordt gestart, is er in het centrum nog genoeg te bewonderen voor de bezoekers.

De laatste informatie staat op de website www.stadcoevorden.nl/oldtimerdag en op www.facebook.com/oldtimercoevorden.