Coevorden – Melissa Slingerland vindt het vreselijk, dat de kinderhartchirurgie in het UMC Groningen mogelijkerwijs gaat verdwijnen. Twee kinderen van haar en haar man Rick zijn en worden er behandeld.

“Hart onder de riem”

“Niets doen, is geen optie”, vertelt Melissa. Daarom heeft zij alle basisscholen in Coevorden benaderd om mee te doen met een tekenactie. “Die tekeningen gaan naar de hartafdeling van het UMCG om deze mensen een hart onder de riem te steken. Zij zijn al druk met de zorg en krijgen er extra zorgen bij.”

Zij kreeg meteen een positieve reactie van directeur Corine Kuper van basisschool Panta Rhei. De leerlingen van deze school gingen afgelopen week meteen aan de slag. Bovendien heeft Corine alle basisscholen, behorend bij Catent, benaderd. Inmiddels doen bijna alle basisscholen in Coevorden mee aan de actie.

Inleveren tekeningen

Alle tekeningen kunnen onder andere bij basisschool Panta Rhei in de brede school worden ingeleverd. Dat kan tot woensdag 9 februari. De tekeningen gaan daarna naar Melissa, die de tekeningen in Groningen zal aanbieden.

Hartenkreet

Een tijdje geleden stuurde Melissa een hartenkreet naar de nieuwe minister van VWS, Ernst Kuipers. “Op 20 december 2021 kwam voormalig VWS-minister Hugo de Jonge met het besluit de (kinder)hartchirurgie daar te willen sluiten. Na uw eerste dag als nieuw VWS minister liet u weten daar achter te staan.”

Uitstekende zorg en begeleiding

Melissa laat weten, dat zij en haar man Rick uitstekend zijn begeleid bij de behandeling van twee van hun kinderen. “Dat was al voor de geboorte en ook direct na de geboorte van onze oudste dochter was er uitstekende zorg dankzij zeer kundige mensen in wie wij alle vertrouwen hebben. Onze dochter heeft inmiddels haar achtste verjaardag mogen vieren en dat is mede te danken aan de hardwerkende mensen in Groningen! Wij zouden het triest vinden, dat deze HARTnodige en levensreddende zorg uit het noorden verdwijnt.” Velen met hen zijn die mening toegedaan door het ondertekenen van een petitie.