Regio – De jaarwisseling in Noord-Nederland was bijzonder mistig. Het KNMI gaf vanwege het zeer beperkte zicht code rood af voor onder andere Drenthe. Door de mist kregen de hulpdiensten meer meldingen van verkeersongelukken. In de drie provincies van de eenheid Noord-Nederland kregen agenten te maken met diverse meldingen van mishandeling, vernieling en branden.

Dodelijk ongeval

In Nieuw-Amsterdam raakte een auto te water aan de Vaart ZZ. Een duiker kon de bestuurder, een 69-jarige vrouw uit de gemeente Emmen, uit de auto halen. Helaas mocht medische hulp niet meer baten.

Later op de avond vond nog een aanrijding plaats in Nieuw-Amsterdam. Dit betrof een eenzijdige aanrijding, waarbij een 24-jarige bestuurder man uit Emmen gewond raakte.

In Hoogeveen was ‘s avonds een grote brand in een school. De politie houdt rekening met brandstichting en doet onderzoek. In Gasselte bedreigde een 83-jarige man jeugd op straat die vuurwerk afstak. Hij gebruikte daarbij een antiek vuurwapen. Agenten namen het wapen in beslag.

Rondom horecagelegenheden in Assen, Emmen en Hoogeveen waren kleine opstootjes ontstaan. Hierbij werden diverse aanhoudingen verricht.

De politie maakt geen melding van incidenten in de gemeente Coevorden. In Drenthe zijn bovendien geen meldingen over vuurwerkslachtoffers binnengekomen.