Coevorden – Vanuit het Synagoge-Museum aan de Kerkstraat 36 worden op dinsdag 13 juni om 14.00 uur weer Stolpersteine onthuld. Het totale aantal Stolpersteine in Coevorden is daarmee ongeveer negentig. Het is de bedoeling om volgend jaar het resterende aantal Stolpersteine, zo’n 25, te leggen.

De zogenoemde struikelstenen worden gelegd voor de volgende families: Mozes Bollegraf, zijn dochter Helene, zijn zoon Max Robert en diens vrouw Betje Slager, hun dochter Rosa Cato en de moeder van Betje, Cato Slager-Suzan. Verder voor Jacob van Coeverden, zijn zoon Maurits Samuel, diens vrouw Therese Hiegenlicht en hun zoons Jozef en Jacob Salomon.

Wie familieleden van bovengenoemde mensen kent: nodig hen uit om aanwezig te zijn. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via secretaris@synagoge-coevorden.nl.

Stolpersteine

De Stolpersteine, ook wel struikelstenen genoemd, zijn een initiatief van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig. Ze zijn bedoeld om voorbijgangers figuurlijk te laten struikelen, waardoor deze stilstaan en de tekst lezen. Op elke steen staat de naam van de vroegere bewoner van de woning of locatie, het jaar van geboorte, het jaar van deportatie uit Westerbork en de datum en plaats waar hij/zij vermoord is.

Foto: ook in oktober van het afgelopen jaar zijn Stolpersteine geplaatst.