Coevorden – De parkeerplaats aan de Weeshuisweide is per maandag 5 juni 7.00 uur afgesloten. Een onderdeel van het vastgestelde ontwerp voor de Weeshuisweide is dat de meeste parkeerplekken worden verplaatst naar de Molenbelt en de uitbreiding van het parkeerterrein aan de Oostersingel.

Inmiddels zijn de parkeerplaatsen aan de Molenbelt gerealiseerd. Daar zijn nu 69 parkeerplaatsen, 40 meer dan het geval was. Er worden bomen en hagen geplaatst en de leilindes blijven staan. Bovendien komt er een kunstwerk, dat verwijst naar de molen die er vroeger stond. Nu wacht nog de herinrichting van de Molenbelt om meer ruimte te creëren voor laden en lossen.

Aan de Oostersingel moeten nog 68 parkeerplaatsen komen waarmee het totaal op 134 komt.

“De visie Kasteelpark Coevorden (Weeshuisweide) heeft als doel om de binnenstad van Coevorden weer aantrekkelijk en levendig te maken. Onderdeel van deze visie is het geven van prioriteit aan fietsers en voetgangers in het centrum”, zo staat in het raadsvoorstel dat aanstaande dinsdag in de commissievergadering aan de orde komt. “De parkeerplaatsen worden grotendeels verplaatst naar parkeerplaatsen op loopafstand van het centrum. De parkeerplaatsen die verdwijnen worden voor een groot deel gecompenseerd door het realiseren van het parkeerterrein aan de Molenbelt en de toekomstige uitbreiding van het parkeerterrein aan de Oostersingel.”

Werkzaamheden Weeshuisweide

De werkzaamheden op de Weeshuisweide liggen al een paar weken stil. Er loopt nog een bezwaarprocedure tegen de berceau. De gemeente laat desgevraagd weten: “De halfverharding van de paden en onder de berceau wordt nog voor de zomervakantie aangebracht. In verband met het EK Wielrennen, waarbij ook Coevorden startplaats is, is het inzaaien van het eerste deel en bij het podium naar voren gehaald.”