Coevorden – De actie bij kapsalon Mooi aan de Weeshuisstraat van Lianne Fonville-Bosch van vandaag, zaterdag 6 april, is een succes geworden. De opbrengst was maar liefst 1660 euro. Daarmee is het streefbedrag van 12.000 euro gehaald, maar meer geld is natuurlijk altijd welkom. Het geld gaat naar het goede doel, KWF Kankerbestrijding.

De broer van Lianne, Patrick, overleed vorig jaar mei op 43-jarige leeftijd aan botkanker na een kort ziekbed. De actiedag was naast Lianne georganiseerd door Anke Bosch (de vrouw van Patrick), Noor Festerling en Marjan de Jong. Er werden gesponsorde producten verkocht en er waren prijzen te winnen met het rad van fortuin.

Daarnaast waren er twee items waarop kon worden geboden. Burgemeester Renze Bergsma zorgde voor een uniek item, een kasteeltje, dat hij persoonlijk kwam brengen. Het tweede item was een diner voor twee van restaurant De Kade in Hardenberg. Deze items leverden elk meer dan 100 euro op.

Alpe d’Huzes

Lianne en haar goede vriend en plaatsgenoot Leon Wesselink beklimmen fietsend de Alpe d’Huez in Frankrijk in het kader van Alpe d’HuZes, jaarlijks op de eerste donderdag van juni. Daarbij wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Doneren

De actiepagina van Lianne op www.opgevenisgeenoptie.nl is te vinden via deze link. Op deze pagina staat het verhaal van Lianne en is er de mogelijkheid te doneren.