Schoonoord/regio – Wijkagent Marcel de Vries geeft dinsdagavond 9 april in Het Ellertsveld aan de Bonkersstraat 2 in Schoonoord informatie over hoe woningen beter te beveiligen zijn, hoe een inbraak of babbeltruc in zijn werk gaat en hoe ongewenste personen buiten de deur kunnen worden gehouden.

De Vries is wijkagent in het noordelijke gedeelte van de gemeente Coevorden, onder andere in Aalden, Zweeloo, Sleen en Schoonoord. Hij houdt de informatieavond op uitnodiging van Treant Zorggroep.

Veel mensen bewaren waardevolle spullen in hun woning zoals sieraden, geld, betaalpasjes en andere belangrijke papieren. Het binnendringen van een woning heeft vaak enorme impact op het slachtoffer. Het veiligheidsgevoel van het slachtoffer en vaak ook van omwonenden en familie is verminderd of weg. De inloop in Het Ellertsveld is vanaf 19.00 uur, de informatieavond begint om 19.15 uur. Inclusief een korte pauze duurt de bijeenkomst tot circa 20.45 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door te bellen naar Rita Jeuring, 06-50428131 of te mailen naar r.jeuring@treant.nl.