Coevorden – Met een informatieve avond werden woensdagavond de plannen van Stichting Ganzenmarkt bekendgemaakt voor Ganzenmarkt nieuwe stijl. De plannen werden ontvouwd in De Fabriek van Theater Hofpoort.

Op Ganzenmarkt, maandag 14 november, wordt meer gebruik gemaakt van de sociale media en worden de verkiezingen ‘s middags tijdens een showprogramma gehouden. Alle kandidaten voor Miss Ganzenhoedster, Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder presenteren zich dan tijdens een spetterende show aan het publiek.

De ganzen verdwijnen uit het straatbeeld maar spelen nog wel een prominente rol. Op welke manier wordt later bekendgemaakt. Op de maandagen (Biestemaondagen) worden de kandidaten gepresenteerd op de sociale media en kan naast de jury iedereen een stem uitbrengen.

In grote lijnen

In grote lijnen ziet het Ganzenmarktweekend er dit jaar als volgt uit. Op vrijdagavond wordt het weekend geopend met een vuurwerkshow en omdat het dit jaar de zestigste editie van de Ganzenmarkt is, wordt vrijdag een reünie gehouden voor voormalige Miss Ganzenhoedsters. Zaterdag is er een vossenjacht en is er in het centrum een familiedag. Op de zondag is er de Ganzenloop en is er een koopzondag met straattheater. Maandag, op de Ganzenmarkt, zijn ‘s middags de verkiezingen, er is livemuziek, de Dubbelkanstrekking wordt gehouden, er wordt gezorgd voor straattheater en uiteraard vindt de traditionele jaarmarkt plaats. Uiteraard is er kermis van woensdag 9 november tot en met Ganzenmarkt voor vertier zorgen.

Nieuwe voorzitter en website

Met een druk op de knop introduceerden Miss Ganzenhoedster Yenah Sanli, Mini-Miss Ganzenhoedster Eden Dost en Mini-Mister Jurrian Toussaint woensdagavond de vernieuwde website. Voorzitter Henri van Ringen droeg letterlijk het stokje over aan zijn opvolger, Janneke Knegtering.

Het bestuur heeft naast de activiteiten tijdens Ganzenmarkt plannen om in het centrum een stadsgravure te plaatsen. Om alle activiteiten te kunnen bekostigen, is er een actie gestart om Ganzenmarkt te steunen. Voor 40 euro per jaar is dat mogelijk, zodat ook in de toekomst Ganzenmarkt kan blijven bestaan. De eerste vriend van Ganzenmarkt was burgemeester Renze Bergsma “Het is belangrijk voor Coevorden en daarom draag ik graag een steentje bij als vriend”. Hij sprak via een filmpje de aanwezigen toe. Vriend worden kan via de website www.ganzenmarktcoevorden.nl en als dank ontvangt de vriend een prachtige muts met het nieuwe logo.

Het bestuur van Stichting Ganzenmarkt bestaat uit Janneke Knegtering, Willeke Scholten, Karin Derksen, René Fleurke, Henri van Ringen, Geert Kok, Arnold Faas en Geert Bults.

Tekst/foto’s: Herman Woltersom.