Coevorden – Het Sportgala Drenthe vindt maandag 4 maart plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Door alle twaalf gemeenten zijn kandidaten genomineerd. Motorcoureur Jorn Hamberg, turnster Anouk de Vries, judoka Thijs Bos, Vonk Volleybal dames 1 en rolstoelhockeyer Gijs Bosch werden onlangs gekozen tot respectievelijk sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter van het jaar gekozen. Zij doen dan ook mee aan het Sportgala Drenthe.

Daarnaast wordt ook de Sportparel van Drenthe bekendgemaakt. Een mooie waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement met Drentse roots die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie Drenthe. Stichting Duofietsen is uitgeroepen tot Sportparel van Coevorden en dingt daarom mee naar de Drentse titel.

Stemmen

De jury, bestaande uit topsporters en sportjournalisten, kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. Stemmen kan van vandaag, donderdag 15 februari, tot en met zondag 18 februari. Dat kan via www.sportgaladrenthe.nl/stemmen/.

Het Sportgala is alleen toegankelijk voor genodigden. Stemmers maken kans om toegangskaarten te winnen.