Coevorden – In de middagpauze van vrijdag werd aan de jongste groep havo- en vwo-leerlingen van De Nieuwe Veste een verhaal voorgelezen. Greetje Sullima, Janine Haddering, Anne Dorgelo en Luc Steffers van de school waren de voorlezers.

Deze activiteit vond plaats in het kader van de landelijke Week van Lezen en Schrijven. In deze week is er extra aandacht voor de aanpak van laaggeletterdheid. Meer lezen is daarbij belangrijk. Onlangs is de collectie e-books van De Nieuwe Veste flink uitgebreid. Het uitleensysteem van de schoolbibliotheek wordt vernieuwd, zodat de leerling overal de materialen kan gebruiken. De gemeente Coevorden helpt met een financiële bijdrage.

Voorlezer Janine Haddering had gekozen voor het boek ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw. Na haar inleiding en wat vragen las zij een deel voor.

Tijdens deze middagpauze kregen de leerlingen ook een lunch krijgen aangeboden. Na afloop is er voor de leerlingen een passende verrassing.

Afgelopen dinsdag was de Wereldalfabetiseringsdag. Boekenschrijvers Maren Stoffels en Gideon Samson waren die dag in de eerste klas kader/mavo, mavo/havo en havo/vwo om over hun werk en leven als schrijver te praten. Ieder jaar komen er schrijvers in de klas in samenwerking met de bibliotheek Coevorden.

Foto: Janine Haddering leest voor.