Coevorden – De werkzaamheden voor het realiseren van het Kasteelpark starten op donderdag 26 januari. De Weeshuisweide wordt als eerste aangepakt. Donderdag wordt daarvoor letterlijk en figuurlijk het startschot gegeven. Het uiteindelijke doel is het Kasteelpark waarvoor de Markt, haven, citadelpunt en Weeshuisweide met elkaar worden verbonden.

Openingsprogramma 26 januari

Op donderdag 26 januari start het programma om 16.30 uur met een welkom op de Markt. Daarna is er een optocht met ridders, de Schutterij van Koeverden, livemuziek en met kinderen door de binnenstad naar de Weeshuisweide. Wethouder Joop Slomp zal het kanon ontsteken. Vanaf 17.45 uur is er livemuziek en staan gratis oliebollen en warme chocolademelk klaar. Bovendien is er een vuurspuwshow. Het programma duurt tot circa 18.00 uur.

Plannen Weeshuisweide

Het Kasteelpark moet een groene inspirerende omgeving worden, waar iedereen de geschiedenis van de stad kan ervaren. De inrichting van de kasteelgracht wordt versterkt door beplanting die de illusie gaat wekken van water, bijvoorbeeld bolgewassen met blauwe bloemen. De Weeshuisweide houdt een open karakter, zodat het geschikt is voor evenementen. Het Weeshuis op de hoek van de Weeshuisweide en de Aleida Kramersingel moet beter te zien zijn. De aanwezige parkeerplekken maken plaats voor groen. De Weeshuisweide wordt omzoomd met een berceau. “Een mooi park”, aldus de gemeente, “waar we aandacht hebben voor de gracht, paden, parkeren, waterhuishouding en bomen. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind juni afgerond.

Kleurplaat

Voor de jongste inwoners van de gemeente Coevorden maakte Herman Roozen, Stripmaker des Vaderlands, een mooie kleurplaat. Op de kleurplaat is het kasteel afgebeeld met haar bewoners en ridder Rudolf met vrouw en hond. De kleurplaten zijn op basisscholen in Coevorden en omgeving verspreid en kunnen afgehaald worden bij de ondernemers in het centrum. De kleurplaat is ook te downloaden via deze link. Voor alle deelnemers die de kleurplaat inleveren is er een mooie prijs, namelijk een toegangskaartje voor Speelparadijs Cowboy- & Indianenspeelreservaat in Coevorden. Inleveren van de kleurplaten kan donderdag 26 januari vanaf 17.00 uur op de Weeshuisweide.

De plannen werden reeds in juli 2019 gepresenteerd:

Zwarte Hond presenteert ambitieuze plannen voor binnenstad