Coevorden bekent kleur is het motto van de Regenboogweek, die op zaterdag 8 oktober begint. Het Diversiteitsplatform heeft vanaf dat moment tot en met volgende week diverse activiteiten.

De start aanstaande zaterdag is met medewerking van Tjerk Ridder, burgemeester Renze Bergsma en historica Dirkje Mulder, die nauw betrokken is bij de synagoge. Tjerk brengt een aantal liedjes ten gehore. Het thema diversiteit wordt onder leiding van Jerry Stoker vanuit allerlei gezichtspunten besproken. De bijeenkomst begint om 15.30 uur, de inloop is vanaf 15.15 uur. Iedereen is welkom, de entree is gratis. De Fabriek van Theater Hofpoort is te vinden aan de Sint Jansstraat 4.

Dit is de eerste activiteit. Aan de overige activiteiten wordt de komende dagen op Coevorder Nieuws nog aandacht besteed. De activiteiten in de Regenboogweek staan ook op de Facebookpagina van het Diversiteitsplatform Coevorden en op Instagram.

Diversiteitsplatform Coevorden

Het Diversiteitsplatform Coevorden bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundigen, betrokkenen en maatschappelijke organisaties. Het Diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie, met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. Zij doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.

Tjerk Ridder verzorgt ’s avonds ook een voorstelling in het theater:

‘Bonne route’ met Tjerk Ridder in Theater Hofpoort