Oosterhesselen – Het was vrijdag een feestelijke dag voor het project De Havingahoeve in Oosterhesselen. ’s Middags werd de officiële start van de vijf ‘boerdementen’ in het pand, waar voorheen de bibliotheek was gevestigd, ingeluid. Dat was een mijlpaal voor alle betrokken partners en kopers.

Wethouder Steven Stegen van de gemeente Coevorden verrichtte samen met een van de kopers de officiële handeling door het bouwbord te bevestigen. Vervolgens werd gezamenlijk een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw.

Het project is in handen van Jaap Ten Hoor van Jaho Vastgoed, die zich samen met diverse partners heeft ingespannen om een uniek woonproduct neer te zetten in Oosterhesselen in de vorm van ‘boerdementen’. Dat zijn appartementen in de sfeer van een Drentse boerderij maar met het hedendaagse wooncomfort. Zo worden de boerdementen voorzien van de meest energiezuinige en gasloze warmtepomp en worden ze dusdanig goed geïsoleerd dat ze volledig voldoen aan de eisen van nu. Verder hebben alle toekomstige bewoners een eigen tuin in plaats van een balkon, die onder toezicht van een landschapsarchitect zal worden ingericht.

Het ontwerp is afkomstig van Dedem Architectuur die gebruikt heeft gemaakt van de kennis van Historische Vereniging Klenckerheugte, zodat de glans van vroeger blijft bestaan. De verwachting is dat de bewoners het tweede kwartaal van 2023 hun intrek kunnen nemen in hun boerdement.