Coevorden – De organisatie kan terugkijken op zeer geslaagde Garnizoensdagen inclusief de Slag om Coevorden, die driemaal werd opgevoerd. Dat was ook zondagmiddag het geval onder grote belangstelling. Rond vier uur vanmiddag werd het evenement afgesloten.

Zowel zaterdag als zondag was het druk in het Van Heutszpark en het centrum. In het park stond een kampement en werden demonstraties verzorgd. Het horecaplein met terrassen en diverse stands met onder andere streekbieren was ook in trek.

Zowel zaterdag als zondag was in het centrum een ambachtenmarkt met demonstraties en optredens van het Reünie-Orkest en Vive les Gueux. Bovendien was er zondagmiddag een koopzondag. Na de demonstraties van het 12 Infbat AASLT Regiment Van Heutsz in de ochtenduren vond ‘s middags de Slag om Coevorden plaats en waren er in het park en het centrum optredens van het Reünie-Orkest Artillerie en Vive les Gueux.

Vervolgens namen burgemeester Renze Bergsma en wethouder Joop Slomp een defilé van de troepen af. Dat was niet bij het Kasteel, maar aan de straat Kasteel. Uiteraard was daarbij ook de Schutterij van Koeverden present. Vervolgens werd een rondgang gemaakt langs het Kasteel en door het centrum.

Naast de onderstaande foto’s staan ook veel foto’s op de Facebookpagina van de Garnizoensdagen.

Zie ook:

Garnizoensdagen officieel geopend

Inspectie troepen luidt activiteiten Garnizoensdagen in

Park en centrum bruisen van activiteiten

Porterhouse besluit eerste Garnizoensdag