Wachtum – Het school- en volksfeest in Wachtum zou begin september plaatsvinden, maar besloten is het driejaarlijkse festijn net als vorig jaar niet te laten doorgaan. De nieuwe data waarop het feest wordt gevierd zijn vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 september 2022.

“De voorbereidingen waren al vergevorderd”, zo staat in de laatste nieuwsbrief. De bands waren vastgelegd, de plaatselijke dj stond paraat en de cateraar en tent waren geregeld.

Na de nieuwe maatregelen van 9 juli werd het lastig voor de organisatie, Oranjevereniging Wachtum. Vragen waren wat in korte tijd nog geregeld kon worden en wat mocht nog wel georganiseerd worden. “We willen graag een mooi dorpsfeest houden zonder al te veel moeilijke regels. Een feest waar iedereen zich welkom voelt en waarvan we samen met jong en oud kunnen genieten”, aldus de organisatie. “Daarom hebben wij besloten, met pijn in ons hart, om het school- en volksfeest ook in 2021 niet door te laten gaan.”

Het thema ‘Typisch Nederland’ blijft hetzelfde. De groepen en buurtverenigingen die hun onderwerp al ingeleverd hebben kunnen, na het opheffen van de maatregelen, verder bouwen. Ideeën voor wagens, buurten en bogen kunnen nog steeds ingeleverd worden bij de organisatie.

Foto: Het laatste school- en volksfeest in 2017. (foto: Esselien de Groot).