Coevorden – Gekke gezichten knutselen van hout, sleutelhangers ontwerpen, een schilderij maken van doppen, auto’s bouwen of zelfs een robot in elkaar zetten. Het kan allemaal op dinsdag 2 mei in Coevorden. Die dag staat de Knutselkeet bij basisschool Dr. Picardt aan de Van Pallandtlaan 7.

Het initiatief om de Knutselkeet in te zetten is afkomstig van basisscholen en kinderopvangorganisaties in Coevorden: OBS Buitenvree, Dr. Picardtschool, Paul Krugerschool, St. Willibrordus, Kinderwereld en Kids First. Deze organisaties hebben met elkaar nagedacht over de besteding van een deel van de zogenaamde NPO-middelen van de gemeente Coevorden. Het mooie van de Knutselkeet is dat leerlingen van de betreffende scholen, van de buitenschoolse opvang én kinderen uit de buurt hiervan samen kunnen profiteren.

NPO-gelden

Scholen en kinderopvanglocaties kunnen aanspraak maken op NPO-gelden. Dat is een landelijke bijdrage die moet helpen om achterstanden, opgelopen door corona, te herstellen. Een deel van dat geld wordt via gemeenten uitgegeven. Zo konden bijvoorbeeld eerder dit jaar dankzij dit budget op een aantal scholen in de gemeente Coevorden beweegcontainers vol buitenspeelmateriaal in gebruik worden genomen. De basisscholen en kinderopvanglocaties in Coevorden besloten dus gezamenlijk een aanvraag te doen voor de inzet van de Knutselkeet. Annemarel Roelofs van Kinderwereld: “Hoe leuk is het voor kinderen om lekker creatief bezig te zijn.”

Restmaterialen

De Knutselkeet is een mobiele werkplaats, ingericht met moderne gereedschappen. Er wordt voornamelijk gewerkt met restmaterialen, duurzaam dus. Vanuit de keet worden verrassende workshops en lessen gegeven. Het draait altijd om creëren. Want bezig zijn met iets creëren en misschien zelfs wel kunst, verbreedt je blik op de wereld.

Op 2 mei gaan zowel ’s morgens als ’s middags groepen aan de slag. Om 10.00 uur worden de eerste kinderen ontvangen. Zij worden in leeftijdsgroepen verdeeld en gaan per groep een klein uur knutselen. De Knutselkeet neemt zelf een begeleider mee. Daarnaast zorgen medewerkers van Kinderwereld voor extra ondersteuning.

Kinderen kunnen zich nog tot 1 mei aanmelden voor deelname via annemarel@kinderwereld.info.