Regio – In het kader van het EK Wielrennen, dat naar Drenthe komt, speelt de gemeente Coevorden ook een grote rol. De gemeente is op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september opgenomen in het parcours. Een deel van de Weeshuisweide oftewel het Kasteelpark wordt opengesteld op donderdag 14 en vrijdag 22 september. Tevoren zijn er ook reeds activiteiten.

Voor het gebied Erm, Sleen en Noord-Sleen houdt de gemeente op donderdag 31 augustus een inloopbijeenkomst in MFC De Brink in Sleen. Voor ondernemers is dat van 17.00 en 18.00 uur. Andere belangstellenden zijn welkom tussen 19.00 en 21.00 uur.

Woensdag 20 september vinden de individuele tijdritten voor junioren, heren en vrouwen onder 23 en elite plaats. Donderdag 21 september zijn de Mixed Team Relay junioren en elite aan de beurt. Vrijdag 22 september fietsen de mannen onder 23 rond 10.10 uur door Coevorden, rond 10.00 uur door Dalen, circa 10.25 uur door Oosterhesselen en ongeveer om 10.35 door Zweeloo. De vrouwen onder 23 jaar starten die dag om 14.30 uur op de Markt in Coevorden. Daarna zijn de doorkomsten als volgt: 14.40 uur, Dalen, 14.50 uur, Oosterhesselen; 15.00 uur, Zweeloo. De routes zijn te bekijken op het YouTube-account van het EK Wielrennen.

Wielertheater

Op donderdagavond 14 september van 19.30 tot 22.00 uur wordt op de Weeshuisweide het gratis te bezoeken ‘Wielertheater onderweg’ gehouden met bekende (oud-)profs. Gio Lippens verzorgt de presentatie en oud-renners Erik Dekker en Gert Jakobs, Roxane Knetemann en Lieke Nooyen schuiven aan.

Ploegenpresentatie

Op vrijdagmiddag 22 september is de ploegenpresentatie van de vrouwen onder 23 jaar van 13.15 tot 14.15 uur. Om 14.30 uur is de start.

Teamfit met Wennemars

Op vrijdag 22 september van 14.45 tot 17.00 uur is er een Teamfitbijeenkomst onder leiding van Erben Wennemars. Tijdens deze bijeenkomst inspireert voormalig schaatskampioen Erben Wennemars verenigingen om aan de slag te gaan met gezonder voedingsaanbod op locatie. Daarnaast worden ervaringen uit de praktijk gedeeld door Wildlands, een lokale sportvereniging en NOC*NSF. Ook is er een gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en om ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Die dag zijn er verder BMX-clinics, er staan twee pumptrackbanen op de Markt en er zijn shows en activiteiten.

Jumbo op de pedalen

Op zondag 17 september is de fietstoertocht Jumbo op de pedalen van meer dan 100 kilometer. De start is op de VAM-berg en de route loopt voor een groot gedeelte door de gemeente Coevorden.

Sleen

In Sleen zijn sportactiviteiten voor de jeugd van de basisscholen. Dat is op maandag 18 september voor de bovenbouw en op donderdag 21 september voor de bovenbouw. De activiteiten worden georganiseerd door de basisscholen. Er zijn onder meer fietsclinics van Jumbo Visma en Trialclub Zuidoost-Drenthe.

Dalen

In Dalen is een driedaags evenement. Woensdag 20 september krijgen de leerlingen van de bovenbouw van de basisscholen in Dalen, Dalerveen en Wachtum racefietsclinics van het team Ready2Race van Jumbo Visma. Op donderdag 21 september krijgen de leerlingen van de onderbouw ‘dikkebandenclinics’ van Ready2Race. De clinics worden gegeven op de Burgemeester Fonteinstraat. Hiervoor wordt een weggedeelte afgesloten en zijn verkeersregelaars aanwezig om de gang van zaken goed te begeleiden en te regelen. Op vrijdag 22 september staan alle leerlingen langs de route om de mannen onder 23 jaar aan te moedigen. De wielrenners komen rond 10.15 uur door Dalen. Hierna zijn er allerlei fietsactiviteiten, waaronder een dikkebandenrace, er is een pumptrackbaan en er staan smoothiefietsen klaar. Die activiteiten duren tot 14.00 uur. Rond 14.35 uur komen de vrouwen onder 23 jaar door Dalen.

Oosterhesselen

Op vrijdag 22 september zijn de mannen onder 23 rond 10.25 uur en de vrouwen onder 23 rond 14.50 uur in Oosterhesselen. Er zijn fietsactiviteiten (parcours, fietsfiesta en drifttrikes) en de groepen 3 tot en met 8 van basisschool De Woert komen in actie met groep 3 tot en met 8.

Zweeloo en Aalden

De mannen onder 23 zijn op vrijdag 22 september rond 10.35 uur en de vrouwen rond 15.00 uur in Zweeloo. Er zijn fietsactiviteiten met basisscholen en er wordt nog een activiteit georganiseerd in samenwerking met de woonzorgcentrum De Korenhof.

De activiteiten vinden plaats mede dankzij de buurtsportcoaches. Voor meer organisatie of het melden van activiteiten: kijk dan op deze pagina met de namen en werkgebieden van de buurtsportcoaches.

Meer informatie staat op www.coevorden.nl/ekwielrennen.