Coevorden – De Nationale Sportweek barst morgen, vrijdag 16 september, los in de hele gemeente Coevorden. Overal in de gemeente zijn activiteiten tot en met zondag 25 september. Vorig jaar was Coevorden gastgemeente voor de NOC*NSF. Dat is nu niet het geval, maar het aanbod is er beslist niet minder om. Het gaat om een aanbod van werkelijk alle leeftijden en doelgroepen.

“Er zijn”, vertelt Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl en bewegen bij de gemeente, “vijftig sportaanbieders met een of meer activiteiten, in totaal gaat het om zo’n zeventig mogelijkheden voor inwoners.”

Er staan vijf thema’s centraal. Een ervan is bewegen en gezondheid. De sportaanbieders staan centraal. “Zij kunnen activiteiten organiseren en kregen daarvoor 100 euro”, aldus Alieke. Sportaanbieders kunnen inwoners op een laagdrempelige wijze laten kennismaken met sport en beweging. “En het is voor verenigingen en andere organisaties een kans om leden en vrijwilligers te werven en hun aanbod onder de aandacht te brengen.”

Sportvrijwilligers

Tijdens de Sportweek worden tien sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Inwoners konden vrijwilligers nomineren en daaruit zijn deze tien kanjers gekozen. “Aan hen wordt tijdens de Sportweek aandacht besteed”, laat communicatieadviseur Gert de Groot van de gemeente weten.

Fietschallenge

Youri Vendrig, buurtsportcoach Gezond Coevorden, vertelt, dat er een fietschallenge op de basisscholen is. “Het gaat erom wie het meest lopend of per fiets naar school gaat. De winnaar krijgt een toffe prijs”, belooft Youri. “De resultaten worden per groep berekend, daarbij wordt de grootte van de school in acht genomen. Het wordt een leuke actie, we hopen natuurlijk dat kinderen blijvend meer per fiets of lopend naar school gaan.”

Gezonde werkvloer

Daarnaast is er aandacht voor de gezonde werkvloer, waarvoor een bezoek wordt gebracht aan een bedrijf in de gemeente Coevorden. De komende tijd zal daaraan nog meer aandacht worden besteed.

G-sporters

Het vizier wordt ook gericht op het aangepast sporten. Alieke: “Vanuit deze doelgroep is wel behoefte om te sporten. Voetbal is vooral in trek. Het G-team van FC Emmen komt donderdag 22 september om 19.00 uur naar Raptim.”

Aanbod

Een aantal activiteiten is nog een verrassing, maar een greep uit het aanbod is:

Kennismaking jeugdatletiek, AVC De Veste; dames- en meidenvoetbal en kaboutervoetbal van Raptim; twirlen met het twirlteam van Dynamix; open trainingen zwemmen en waterpolo van De Plons; Hart op Tempo; Start to run van Loopgroep Coevorden; open clubavond van TV De Return in Schoonoord; Mind-Walk van Zunneyoga; mini-roparun in Sleen en Dalen en een activiteit voor de Mijndert van der Thijnenschool van Sleen4life, De Turfrunners en Doorkomst Coevorden Roparun; inlooptrainingen voor de jeugd en een wedstrijddag/kennismaking van MHCC; vrienden- en vriendinnentraining en een Giga Kangoeroefeest van Korvesta; clinic sportief wandelen en een clinic hardlopen 5 km en meer van Loopgroep Codac; koersbal en gymnastiek in zorgcentrum Aleida Kramer van Saxenburgh; open dag van de Vereniging voor Middeleeuwse Europese Strijdkunsten in Dalerpeel; seizoensopening met een jeugdvoetbalfeest van vv Dalen.

Daarnaast houdt woonwijkcentrum De Schutse net als vorig jaar weer een beweegweek.

Het complete programma met informatie over locatie, tijd en aanmelding staat op www.actiefincoevorden.nl. Klik daarvoor op de advertentie in dit artikel.

Meer informatie staat ook op deze pagina. Afgelopen week werd nog een nieuwsbrief verspreid.