Hardenberg/regio – In Nederland is het aantal besmettingen met COVID-19 flink afgenomen en daarmee ook het aantal patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Deze sterke daling van coronabesmettingen geldt ook voor de regio waarin Saxenburgh actief is. Daardoor is er meer beschikbaarheid en capaciteit in het Saxenburgh Medisch Centrum en kan gestart worden met het inhalen van de achterstallige zorg.

Ben Schlepers, manager bedrijfsvoering Saxenburgh Medisch Centrum: “Het is een hele opluchting dat we ons in het ziekenhuis weer voor alle zorgvragen kunnen inzetten en ons ook kunnen richten op de patiënten die hebben moeten wachten.” In vele gevallen betreft het zorg, waarbij de operatie is uitgesteld. Hierbij valt te denken aan orthopedie, KNO (keel, neus en oor) en andere chirurgische ingrepen. Patiënten worden door het ziekenhuis zelf persoonlijk benaderd.

Vanwege de enorme impact van COVID-19 en de druk op het (zorg) personeel deze gehele achterliggende periode is de achterstand niet van de ene op de andere dag weggewerkt. Het ziekenhuis verwacht echter binnen een redelijke termijn de achterstallige zorg te hebben ingelopen.